Cărți publicate și proiecte literare

Cum să cucerești un bărbat pe email, messenger și Facebook – manual practic de persuasiune

Ideea de a scrie această carte mi-a venit în timpul unei ședințe de coaching cu una dintre clientele mele. Discutând cu Eva – cum va ajunge să fie cunoscută în carte – despre persuasiune și leadership, am primit o întrebare simplă în formă, năucitoare prin perspectivele pe care le deschidea:

Crezi că aș putea aplica aceste principii de persuasiune să-mi găsesc un tip pe gustul meu? Pe net dacă s-ar putea că, așa cum știi, programul meu de lucru nu prea mai îmi lasă timp pentru alt gen de socializare…

Atunci am știut că trebuie să scriu această carte. Restul este istorie și îl puteți găsi aici.

Mai multe detalii despre persuasiunea romantică virtuală puteți găsi pe www.cucereste-l.ro.

Povestiri de la marginea realității

Colecție de povestiri fantastice, romantice, iar pe alocuri, cumplit de absurde

sifonierul-preotesei-small

Întâmplări neobișnuite, în care suspansul se împletește cu umorul (uneori, din cel mai negru – fantome îngropate de vii, ghemotoace de hârtie care ucid, dar și pelicani bombardieri sau căluți de lemn scoși la plimbare în lesă), adunate toate într-o cuprinzătoare colecție de povestiri scurte.

Bună de citit în metrou, între două ședințe sau în pauză, cu o cană de cafea în mână :).

POVESTI-ABSURDE.RO

Dintre toate pasiunile mele scrisul se înscrie în mod detașat pe primul loc. Cuvintele sunt sărace pentru a exprima extazul resimțit când personajele unei povestiri prind viață, făcând lucruri neașteptate, ce mă suprind și mă nedumeresc în egală măsură ca și pe voi.

Acest proiect ciudat s-a născut în urma unei discuții cu Maria Boțan, acea persoană deosebită căreia îi datorez atât de multe ca scriitor și care, mai târziu, va deveni editoarea primei mele cărți: Cum să cucerești un bărbat pe email, messenger și Facebook – manual practic de persuasiune. Și cum vorbeam noi despre creativitate literară – sigur, eu făcând lobby pentru Stephen King, Serge Brussolo, Jerome K Jerome, Maria contracarând la baionetă cu Hesse, John Fowles, Camus și mulți alții – discuția a deviat către aspectul funcțional al creativității. Mai exact, despre cum poți genera idei și în absența muzei, acel domn distins ce fumează țigări de foi și care apare în principal doar atunci când are el chef. De obicei în cele mai nepotrivite momente: în duș (moment în care o iei la goană prin casă – plin de clăbuc, speriind câinele – căutând disperat o foaie de hârtie și ceva de scris), în timpul unor importante ședințe de proiect sau, de ce nu, când vorbești unui public numeros și uiți ce vroiai să spui, mult prea captivat de lumea de poveste ce tocmai se deschide în fața ochilor tăi. Un tip cu simțul umorului acest domn muză, vă rog să mă credeți.

Revenind la întrebarea Mariei “De unde îți iei ideea inițială?”, îmi aduc aminte că am inventat pe loc un procedeu: iei trei obiecte, fără nici o legătură între ele, le pui alături și compui o poveste în jurul lor. Acesta este motivul pentru care primele mele povestiri absurde au titluri formate din trei cuvinte, categoria sub care au fost clasificate fiind “Trei piuneze”.

Așa au apărut Pelicanul, microscopul și proteza dentarăPruncul, toba și păpădiaPisica, poșta și bețivul și multe altele. În timp ce nu toate sunt reușite din punct de vedere literar, pot spune că am avut din fiecare câte ceva de învățat ca viitor scriitor.

Dintre cele mai dragi mie aș enumera la întâmplare câteva dintre ele:

Cu drag vă invit să le citiți. Sper ca cele amuzante să vă aducă un surâs în privire – iar dacă va fi un hohot sănătos de râs, cu atât mai bine! – în timp ce îmi cer niște scuze de carton pentru cele ce vă vor produce un fior de panică sau groază.